Vpravdě zajímavá věta o hladu. Pravdivá. I ti nejchudší mají právo se najíst, a proto se jim v těch skutečně nejhorších případech vozí teplá polévka. Takže když se vybatolí zpod mostu, kde spali, mají teplou stravu zajištěnu.
I člověk pracující nemusí hladovět, pokud zrovna včera nenechal výplatu „U divokých kočiček“ a nyní, světe div se, vypadá dno jeho peněženky stejně jako slavná hranická propast.
Aj aj, co nyní činit?
Není třeba si nějak moc zoufat, stačí se nechat inspirovat webem levné jídlo onlinechlap. Jasně, že zde nebude recept alá Péťa vařič (starší generace jistě zná) stylu namaž chleba sádlem, posol a jez. To jsou již skutečně nejhorší situace, ale to by museli vaše zásoby vyplenit Avaři.
Jak vařit, tak i jíst se dá kvalitně a dobře, a nemusíme při tom utrácet majlant. A přitom na druhou stranu opravdu není třeba škudlit. Ovšem pokud máte plat deset tisíc a půjček za dvanáct, je zde samozřejmě malý problém. Ovšem ten již levné jídlo nevyřeší.
Jistěže můžeme rozjet sáhodlouhou debatu, co to je výraz levná strava. Všichni máme různé příjmy a všichni různé výdaje. Ne každý si může dovolit půl kila té nejdražší šunky k obědu, ale zase ne všichni se musí cpát rohlíkem z kontejneru a kusem levného točeného salámu. Ale fuj.
Pokud chce kuchař ušetřit, jednoznačně musí začít u nahrazování těch drahých potravin levnějšími. Ne vždy to musí být na úkor kvality. Ale zde si musíme přiznat, že to tak většinou asi bude. Nemůžeme chtít super kvalitu za malý peníz, to by prodejci a výrobci brzy zkrachovali a neměli by ani oni na tu levnější variantu potravin.
Zajímavé je to, žeu sousedů za hranicemi je i to levnější jídlo kvalitní. Což u nás bohužel silně kulhá. Ale znova opakováno, pokud se vybírá moudře, nemusí to zase být nějak hrozné. Jen je třeba uvažovat a přemýšlet. A to přece všichni umíme. Tedy skoro všichni.